TELEPSIHIJATRIJA

Pruzanje usluga u domenu psihijatrije putem savremenih sredstava komunikacije je novija oblast, ali oblast koja postaje sve popularnija.
Efikasnost pruzanja pomoci putem interneta i u direktom kontaktu terapeuta i klijenta je ista, pokazuju istrazivanja.
Nekima ovaj vid komunikacije vise odgovara iz raznih razloga. Neki od razloga su: anonimnost, veca povjerljivost, osjecaj sigurnosti i komfora sopstvenog doma u kome se nalaze kada se razgovori obavljaju, dostupnost terapeuta zbog udaljenosti , razgovori na sopstvenom jeziku, manji troskovi i dr.

Komunikacija se moze odvijati putem dopisivanja na chat, e-mail, ili razgovorima putem skype sa ili bez video kamere. Prvi razgovor je besplatan.
Nakon sto izaberete svoj nacin komunikacije, obratite mi se mejlom radi dogovora o prvom razgovoru. Potom cete dobiti obrazac koji sadrzi pitanja u vezi problema zbog koga se javljate, te prijedlog dogovora o nasoj saradnji, ukljucujuci i uputstvo o placanju.

Ova vrsta terapije nije za one koji boluju od tezih mentalnih bolesti i za suicidalne, jer za njih postoje bolji nacini pomoci. Ukoliko budem smatrala da za Vas postoji nacin terapije koji bi Vam vise odgovarao i brze pomogao, dobicete odgovarajuci prijedlog.
 

Nema komentara:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...