" SUTRA CU " - kako prevazici odlaganje obaveza

Mi, ljudi smo skloni donosenju nerealnih, neostvarivih ciljeva. Cilj moze biti i privlacan, mada nije ni to uvijek slucaj, ali put do njega moze biti neprijatan. Ako je cilj zbog necega vazan osobi, i pozeljno je da ga ostvari, a istovremeno su aktivnosti na putu do cilja dosadne ili neprijatne, neki pocinju odlagati provodjenje tih aktivnosti.
Kazu : "Sutra cu to uraditi, ili neki drugi dan kada se steknu uslovi...."a uslovi nikako da se steknu. I jos pri tome dodaju neko opravdanje kao npr. da su "sada prezauzeti drugim vaznijim obavezama" da bi umanjili svoj osjecaj  krivice i opravdali sami sebe u svojim ocima.

U nastavku odlicna infografika (Izvor: http://www.entrepreneur.com/article/240262) na engleskom jeziku sa savjetima kako da se prevazidje odlaganje.
................................................................................................................................................................
e-mail:moja_saveta@yahoo.com
skype:doktor SOS
...................................................................................................................................................................

15 Ways to Overcome Procrastination and Get Stuff Done (Infographic)

Izvor: http://www.entrepreneur.com/article/240262

Nema komentara:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...